Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ιμαρέτ - Γιάννης Καλπούζος




Α
ρτα 1854. Τουρκοκρατία. Δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα. Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος που η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη ιστορία της περιοχής. Ο Γιάννης Καλπούζος αναπαριστάνει με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή. Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, ο παππούς Ισμαήλ, η "μικρή" ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, οι συγκρούσεις,
οι επαναστάσεις,η συνύπαρξη, οι Απόκριες, το Ραμαζάνι, τα πρόσωπα και οι συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρέμποροι, κολίγοι, τσιφλικάδες, ο πλούτος μαζί με την εξαθλίωση. Όλοι έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού.

1 σχόλιο:

  1. Ένα αξιολογότατο ιστορικό βιβλίο από έναν εξίσου αξιόλογο συγγραφέα. ΙΜΑΡΕΤ :Χώρος φιλοξενίας του Θεού(που αν το δεχτούμε όλοι μας,θα έχουμε την αίσθηση της ομορφιάς και της γαλήνης σε αυτήν την ζωή).Η παράλληλη αφήγηση με την ζωή των ηρώων δεν θα μπορούσε να είναι πιο παραστατική.Εξαιρετική ιστορία γεμάτη πλοκή,συναισθήματα,ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία, (που πολλοί δεν γνωρίζουμε) ατμόσφαιρα εποχής με αληθοφανείς χαρακτήρες.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ.Καλπούζο για την αξιέπαινη έρευνά του και την γραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή